Zapečené brambory plněné zeleninou a masem
Suroviny
- 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 100 g Pórek
- 200 g Kuřecí prsa
- 100 g Mrkev kořen
- 150 g Sýr smetanový tavený 45%
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Brambory
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.47 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 240 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 67 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 32 mg
- Draslík 616.4 mg
- Vláknina 7565.8 mg
- Vitamín A 7565.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vršky brambor odkrojíme, dužinu vydlabeme.
-
2
Kukuřici necháme okapat, oloupanou mrkev a omytý pórek pokrájíme na nudličky, blanšírujeme ve 200 ml vroucí osolené vody asi 3 minuty. Scedíme, vývar odložíme stranou.
-
3
Zeleninu, dužinu z brambor a nasekanou petrželku smícháme, přidáme vývar, 50g sýra, podle chuti pepř.
-
4
Omyté, na nudličky nakrájené maso okořeníme, opékáme na oleji asi 5 minut. Maso přidáme do zeleniny, směsí naplníme brambory. Posypeme kousky sýra a zapečeme ve středně vyhřáté troubě.