Špagety s kaviárovou smetanou
Suroviny
- 150 g Zakysaná smetana
- 250 g Špagety, Makarony
- 100 g Kaviár
- 125 ml Víno bílé
- 240 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.09 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 20 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 188.3 mg
- Draslík 557.2 mg
- Vláknina 4176.3 mg
- Vitamín A 4176.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Podlijeme vínem a krátce povaříme. Opatrně vmícháme obě smetany a zvolna vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.
-
2
Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s omáčkou a kaviárem. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.