Špagety s kaviárovou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 250 g Špagety, Makarony
  • 100 g Kaviár
  • 125 ml Víno bílé
  • 240 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 188.3 mg
  • Draslík 557.2 mg
  • Vláknina 4176.3 mg
  • Vitamín A 4176.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 65 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém oleji. Podlijeme vínem a krátce povaříme. Opatrně vmícháme obě smetany a zvolna vaříme do zhoustnutí. Omáčku osolíme a opepříme.

  • 2

    Špagety uvaříme v osolené vodě na skus, scedíme a promícháme s omáčkou a kaviárem. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu