Sýrové omelety s fazolkami
Suroviny
- 500 g Fazolové lusky zelené
- 60 g Sýr Niva (Rokfór)
- 1 ks Cibule
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1329 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 379.8 mg
- Draslík 484.2 mg
- Vláknina 8405.4 mg
- Vitamín A 8405.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné fazolky šikmo nakrájíme a povaříme v osolené vodě 10 minut. Scedíme je a necháme okapat. Oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, přidáme fazolky, osolíme a opepříme.
-
2
Rozšleháme vejce a vmícháme do nich rozmačkaný sýr a nasekané ořechy. Podle chuti osolíme a opepříme. Na pánvi na rozehřátém oleji upečeme postupně 4 vaječné omelety.
-
3
Omelety upravíme na talíře, poklademe fazolkami a posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou.