Salát z kapustiček s kuřecími prsíčky
Suroviny
- 40 g Ořechy vlašské
- 500 g Kapusta růžičková
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Kuřecí prsa
- 3 ks Šalotka
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 5 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
- 0.17 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 19 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 1030.6 mg
- Vláknina 13824.8 mg
- Vitamín A 13824.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapustu očistíme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Na rozehřátém másle prsíčka zprudka opékáme asi 1 minutu po každé straně. Osolíme, opepříme a na mírném ohni dopékáme asi 4 minuty z každé strany. Maso nakrájíme šikmo na plátky.
-
3
Oloupanou šalotku nakrájíme na kolečka, omytá rajčata na dílky. Ořechy nahrubo nasekáme. Vše promícháme s kapustičkami.
-
4
Rozšleháme ocet, sůl, pepř a olej, zálivkou přelijeme salát a rozdělíme na talíře. Navrch položíme plátky masa.