Kuře po uhersku
Suroviny
- 100 g Salám uherský
- 250 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Cibule
- 1 ks Kuře
- 3 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1538 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 76 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 87 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 320.4 mg
- Draslík 1268.5 mg
- Vláknina 5315.8 mg
- Vitamín A 5315.8 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 69.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře naporcujeme. Smícháme papriku, mouku, sůl a pepř a ve směsi maso obalíme. Porce opečeme ze všech stran na rozehřátém oleji, vyjmeme, zabalíme do alobalu a udržujeme v teple.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek jemně nasekáme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky. Salám a omytá rajčata nakrájíme na kostičky. Vše opečeme ve výpeku a zalijeme červeným vínem. Přidáme kuře a dusíme pod pokličkou 45 minut. Do šťávy vmícháme zakysanou smetanu a chvíli prohřejeme.
-
3
Podáváme s rýží a hlávkovým salátem.