Kuřecí provensálské řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Rajčata
  • 100 g Sýr krémový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Cuketa
  • 4 ks Feferony
  • 4 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.17 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 155.5 mg
  • Draslík 1327.1 mg
  • Vláknina 11814.8 mg
  • Vitamín A 11814.8 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 142 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nasekáme, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrolu na lžíci rozehřátého oleje krátce osmahneme cibuli.

  • 3

    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme na pánev k cibuli a opékáme asi 4 min. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.

  • 4

    K cibuli přidáme rajčata, papriky, cukety a feferonky. Okořeníme lístky tymiánu a dusíme za občasného míchání asi 5 min. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Čerstvý sýr smícháme se zeleninou a prohřejeme. Zeleninu se sýrem upravíme na talíři spolu se řízky.

Komentáře k receptu