Kuřecí provensálské řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 15 g
- Sodík 517 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 155.5 mg
- Draslík 1327.1 mg
- Vláknina 11814.8 mg
- Vitamín A 11814.8 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 142 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nasekáme, ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V kastrolu na lžíci rozehřátého oleje krátce osmahneme cibuli.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a vložíme na pánev k cibuli a opékáme asi 4 min. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
-
4
K cibuli přidáme rajčata, papriky, cukety a feferonky. Okořeníme lístky tymiánu a dusíme za občasného míchání asi 5 min. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
5
Čerstvý sýr smícháme se zeleninou a prohřejeme. Zeleninu se sýrem upravíme na talíři spolu se řízky.