Rybí závitky s pórkem a rajčaty
Suroviny
- 300 g Pórek
- 60 g Sýr smetanový tavený 45%
- 60 g Šunka dušená
- 10 g Petržel - nať
- 10 g Kopr čerstvý
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 600 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 0.8 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 425 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 63 mg
- Draslík 935 mg
- Vláknina 4891.8 mg
- Vitamín A 4891.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý pórek nakrájíme na kolečka, nať odložíme stranou. Šunku nakrájíme na kostičky.
-
2
Filety z tresky omyjeme, osušíme a po obou stranách osolíme a okořeníme paprikou. Porce potřeme sýrem smíchaným s nasekanými bylinkami, navrch rozdělíme šunku a nasekaný kopr. Pevně svineme a převážeme pórkovou natí.
-
3
Závitky opékáme na rozehřátém oleji asi 5 minut a vyjmeme je. Na výpeku podusíme nakrájený pórek a rajčata, osolíme a opepříme. Přidáme závitky a dusíme ještě 5 minut.
-
4
Podáváme s bramborovou kaší.