Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným masem
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Uzené maso vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 50 g Ořechy vlašské
- 500 g Kapusta růžičková
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 6 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 61 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 58.3 mg
- Draslík 1065.7 mg
- Vláknina 40812.2 mg
- Vitamín A 40812.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 136.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 93.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou kapustu a oloupané na plátky nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat a vývar zachytíme.
-
2
Uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem ze zeleniny a přilijeme mléko a smetanu. Necháme vzkypět, osolíme a opepříme. Okořeníme lístky tymiánu.
-
3
Do zapékací mísy vložíme růžičkovou kapustu, brambory, maso a vše posypeme nasekanými ořechy. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.