Jemná dýňová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Dýně
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 400 ml Mléko kokosové
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 1 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 1305.3 mg
  • Vláknina 10249.7 mg
  • Vitamín A 10249.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.2 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni rozkrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a omyjeme. Mrkev očistíme a opláchneme. Dýni i mrkev nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno.

  • 2

    Olej rozpálíme ve větším hrnci, přidáme cibuli, česnek a smažíme asi 1 minutu. Přidáme dýni s mrkví a dusíme 3 minuty, přilijeme vývar, kokosové mléko a nasekaný zázvor. Přiklopíme a dusíme při střední teplotě asi 25 minut.

  • 3

    Přilijeme pomerančovou šťávu a zeleninu rozmixujeme. Polévku dochutíme javorovým sirupem, solí a pepřem. Pokud je polévka příliš hustá přilijeme vývar. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu