Jemná dýňová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 419 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 28 g
- Sodík 659 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 2.3 mg
- Draslík 1305.3 mg
- Vláknina 10249.7 mg
- Vitamín A 10249.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dýni rozkrájíme na čtvrtky, vyjmeme jádra a omyjeme. Mrkev očistíme a opláchneme. Dýni i mrkev nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek nasekáme najemno.
-
2
Olej rozpálíme ve větším hrnci, přidáme cibuli, česnek a smažíme asi 1 minutu. Přidáme dýni s mrkví a dusíme 3 minuty, přilijeme vývar, kokosové mléko a nasekaný zázvor. Přiklopíme a dusíme při střední teplotě asi 25 minut.
-
3
Přilijeme pomerančovou šťávu a zeleninu rozmixujeme. Polévku dochutíme javorovým sirupem, solí a pepřem. Pokud je polévka příliš hustá přilijeme vývar. Ihned podáváme.