Krůtí roláda plněná sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Krůtí prsa
  • 200 g Sýr Ricotta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Estragon
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 573 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 188 mg
  • Draslík 953.3 mg
  • Vláknina 4940.8 mg
  • Vitamín A 4940.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozřízneme na tenký plát. Maso po obou stranách osolíme a opepříme.

  • 2

    Nasucho opražené pinie a prolisovaný česnek smícháme s ricottou a citronovou kůrou. Vmícháme omyté, nasekané bylinky.

  • 3

    Maso rovnoměrně potřeme sýrovou hmotou, srolujeme a převážeme nití. Zabalíme do alobalu a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

  • 4

    Roládu necháme asi 10 minut odpočinout, vybalíme z fólie a nakrájíme na plátky.

  • 5

    Podáváme s rozmarýnovými bramborami a rajčatovým salátem.

Komentáře k receptu