Fazolková polévka se salámem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1537 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 89 mg
- Draslík 1323.9 mg
- Vláknina 6727.4 mg
- Vitamín A 6727.4 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na 20 g másla. Fazolky omyjeme, očistíme a nakrájíme. Přidáme je k cibuli, podusíme asi 5 minut a přilijeme vývar. Vše vaříme 20 minut.
-
2
Polovinu fazolek vyjmeme z vývaru a odložíme stranou. Zbylé rozmixujeme ve vývaru.
-
3
Mouku prohněteme se zbylým máslem a postupně vložíme do polévky. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
-
4
Salám nakrájíme na plátky a spolu s fazolkami vložíme do polévky. Krátce prohřejeme a vmícháme kyselou smetanu. Polévku už nevaříme.