Jehněčí kotlety se zeleninou na karí
Suroviny
- 125 g Cukr krupice
- 500 g Květák
- 250 ml Ocet vinný
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Nakládaný zelený pepř
- 4 ks Hřebíček
- 4 ks Jehněčí kotlety
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 0.07 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 188 g
- Sodík 508 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 715.6 mg
- Vláknina 10665.8 mg
- Vitamín A 10665.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky, mrkev oloupeme a obojí povaříme v osolené vodě asi 5 minut, scedíme a propláchneme studenou vodou. Mrkev nakrájíme na kostičky.
-
2
Ocet povaříme asi 10 minut s cukrem, karí kořením, hřebíčkem, oloupaným, na plátky nakrájeným česnekem a pepřem. Marinádu nalijeme na zeleninu a uložíme do chladničky na 24 hodin. Občas zamícháme.
-
3
Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Opékáme je asi 3 minuty po každé straně na rozehřátém oleji.
-
4
Kotlety upravíme na talíře spolu s okapanou míchanou zeleninou a podáváme.