Špagetový salát s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Špagety, Makarony
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 150 g Hrášek mražený
  • 250 g Uzené maso vařené
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 8 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1067 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 238 g
  • Sodík 267 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 417.3 mg
  • Vláknina 14791.2 mg
  • Vitamín A 14791.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky. Mražený hrášek podusíme v troše vody asi 5 minut, necháme okapat. Uzené maso a sýr nakrájíme na nudličky.

  • 3

    Promícháme ocet, hořčici, sůl a pepř, nakonec zašleháme olej. Zálivku smícháme se všemi připravenými surovinami, salát posypeme lístky petrželky a necháme asi 1 hodinu rozležet.

Komentáře k receptu