Špagetový salát s uzeným masem
Suroviny
- 350 g Špagety, Makarony
- 200 g Rajčata Cherry
- 150 g Hrášek mražený
- 250 g Uzené maso vařené
- 200 g Sýr Ementál (Primátor)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Hořčice
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Ocet vinný červený
- 8 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1067 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 238 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 72 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 417.3 mg
- Vláknina 14791.2 mg
- Vitamín A 14791.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 5.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na dílky, oloupanou mrkev nakrájíme na kostičky. Mražený hrášek podusíme v troše vody asi 5 minut, necháme okapat. Uzené maso a sýr nakrájíme na nudličky.
-
3
Promícháme ocet, hořčici, sůl a pepř, nakonec zašleháme olej. Zálivku smícháme se všemi připravenými surovinami, salát posypeme lístky petrželky a necháme asi 1 hodinu rozležet.