Rozinkové houstičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 40 g Tuk rostlinný
  • 80 g Hrozinky
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Sójový nápoj
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Droždí sušené
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 156.6 mg
  • Vláknina 9049.6 mg
  • Vitamín A 9049.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, cukr, sůl, skořici, sušené droždí a rozpuštěný tuk. Promícháme, přilijeme prohřátý sojový nápoj (1 lžíci odložíme) a zpracujeme pomocí hnětače na hladké těsto.

  • 2

    Přikryjeme a necháme kynout na teplém místě asi 30 minut. Přidáme hrozinky, zapracujeme do těsta a vytvarujeme asi 9 houstiček. Přendáme je na plech vyložený pečicím papírem. Smícháme žloutek a jednu lžíci sojového nápoje. Směsí houstičky potřeme.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dozlatova.

Komentáře k receptu