Mexická horká čokoláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 27.3 mg
- Draslík 160.7 mg
- Vláknina 4025 mg
- Vitamín A 4025 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1552.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci smícháme mléko a čokoládu, množství čokolády záleží na chuti. Vanilkový lusk rozřízneme podélně a přidáme do mléka.
-
2
Směs zahříváme na mírném plameni, až se čokoláda rozpustí, šleháme metlou, až směs začne vařit.
-
3
Vyjmeme vanilku a nápoj rozdělíme do čtyř šálků nebo varných sklenic. Ihned podáváme.