Rizoto s okouníkem mořským

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 g Celer bulvový
  • 200 g Mrkev kořen
  • 400 g Okouník mořský
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koření na ryby
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Pórek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 124 g
  • Sodík 1165 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 980.3 mg
  • Vláknina 16823 mg
  • Vitamín A 16823 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný celer a mrkev rozkrájíme na hrubo. Omytý pórek krájíme na kolečka. Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, víno a vaříme asi 10 minut na mírném ohni.

  • 3

    Porce ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby, přidáme k zelenině a vaříme ještě 10 minut.

  • 4

    Nakonec vmícháme uvařenou rýži a pokrm podle chuti přisolíme.

Komentáře k receptu