Rizoto s okouníkem mořským
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
- 200 g Celer bulvový
- 200 g Mrkev kořen
- 400 g Okouník mořský
- 500 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Koření na ryby
- 1 ks Cibule
- 2 ks Pórek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 124 g
- Sodík 1165 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 44.3 mg
- Draslík 980.3 mg
- Vláknina 16823 mg
- Vitamín A 16823 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnutou rýži uvaříme v osolené vodě a necháme okapat.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky, oloupaný celer a mrkev rozkrájíme na hrubo. Omytý pórek krájíme na kolečka. Zeleninu osmahneme na rozehřátém oleji, přilijeme vývar, víno a vaříme asi 10 minut na mírném ohni.
-
3
Porce ryby omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Pokapeme je citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby, přidáme k zelenině a vaříme ještě 10 minut.
-
4
Nakonec vmícháme uvařenou rýži a pokrm podle chuti přisolíme.