Plněné žemle s paprikou
Suroviny
- 100 g Špenát listový čerstvý
- 125 g Sýr Eidam cihla 40%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Rajčata
- 6 ks Žampiony čerstvé
- 1 ks Cibulka jarní
- 4 ks Žemle tmavá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 380 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 11 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 21.9 mg
- Draslík 1567 mg
- Vláknina 16171.8 mg
- Vitamín A 16171.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze žemlí odkrojíme horní část a spodní část vydlabeme.
-
2
Očištěné papriky a rajčata a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, oloupanou jarní cibulku na kolečka.
-
3
Omytý špenát nahrubo nasekáme, předvaříme v malém množství vody a necháme okapat. Smícháme jej s ostatní zeleninou, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájený sýr a směsí naplníme vydlabané žemle a posypeme nasekanou petrželkou.
-
4
Naplněné žemle urovnáme na plech a zapékáme ve středně vyhřáté troubě, dokud se sýr neroztaví. Můžeme opéci i vrchní části žemlí a podávat společně.