Empanadas plněné ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 90 g Máslo čerstvé
  • 225 g Hrozinky
  • 275 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Banány
  • 2 ks Pomeranče
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 296 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 383.4 mg
  • Vláknina 7148.3 mg
  • Vitamín A 7148.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, cukr, chlazené kousky másla a vytvoříme drobenku. Přidáme rozšlehaný žloutek a ledovou vodu, hněteme, až vznikne hladké těsto. Utvoříme z něho kouli.

  • 2

    Máslo na náplň rozpustíme v rendlíku, přidáme drcené banány Plantain, hřebíček a skořici. Vaříme 3 minuty na mírném plameni. Vmícháme hrozinky s nastrouhanou pomerančovou kůrou a šťávou. Snížíme teplotu na minimum a vaříme 15 minut, až se šťáva vypaří. Necháme vychladnout.

  • 3

    Těsto vyválíme na plát a vykrojíme kolečka o průměru 10 cm. Kolečka přendáme na plech a na každé dáme trochu náplně. Kraje koleček navlhčíme vodou, těsto přeložíme přes náplň a okraje přitlačíme, aby se uzavřely. Potřeme mlékem.

  • 4

    Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, až budou zlaté. Necháme trochu vychladnout, posypeme krupicovým cukrem a podáváme teplé s celými mandlemi a pomerančovými dílky.

Komentáře k receptu