Rajčata zapečená s česnekem a sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 16 g
- Sodík 513 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 42.8 mg
- Draslík 602 mg
- Vláknina 5677.3 mg
- Vitamín A 5677.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata nakrájíme na osminky. Omytou bazalku najemno nasekáme a část lístků ponecháme na ozdobu. Bazalku smícháme s prolisovaným česnekem.
-
2
Plochou zapékací mísu vymažeme lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní část rajčatových plátků, mírně osolíme a opepříme, posypeme částí bazalky s česnekem a trochou nastrouhaného sýru. Postup opakujeme do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr.
-
3
Pokrm zakapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme zbylými lístky bazalky.