Rajčata zapečená s česnekem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Rajčata
  • 150 g Sýr Gouda 45%
  • 10 g Bazalka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 223 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 513 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 42.8 mg
  • Draslík 602 mg
  • Vláknina 5677.3 mg
  • Vitamín A 5677.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata nakrájíme na osminky. Omytou bazalku najemno nasekáme a část lístků ponecháme na ozdobu. Bazalku smícháme s prolisovaným česnekem.

  • 2

    Plochou zapékací mísu vymažeme lžící olivového oleje. Navrstvíme do ní část rajčatových plátků, mírně osolíme a opepříme, posypeme částí bazalky s česnekem a trochou nastrouhaného sýru. Postup opakujeme do spotřebování všech přísad. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr.

  • 3

    Pokrm zakapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Před podáváním posypeme zbylými lístky bazalky.

Komentáře k receptu