Krůtí prsa marinovaná v podmáslí
Suroviny
- 1500 g Krůtí prsa
- 750 ml Mléko - podmáslí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Solamyl
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Křen
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 733 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 33 g
- Sodík 426 mg
- Bílkoviny 89 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 246.3 mg
- Draslík 1142.9 mg
- Vláknina 1729.8 mg
- Vitamín A 1729.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do podmáslí vmícháme nastrouhaný křen, polovinu nasekané petržele, sůl a pepř. Přidáme nasekanou nať z cibulky. Omyté a osušené maso zalijeme připravenou marinádou a necháme v chladničce do druhého dne.
-
2
Maso osušíme a zprudka opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji. Přidáme očištěnou cibulku nakrájenou na kolečka a pečeme asi 30 minut v mírně vyhřáté troubě. Potom maso zalijeme marinádou a pečeme dalších 45 minut.
-
3
Maso vyjmeme a udržujeme teplé. Šťávu ochutíme, zahustíme Solamylem, přidáme zakysanou smetanu, sherry a zbylou petrželku.