Sázená vejce na zelenině
Suroviny
- 100 g Klobása Dunajská
- 100 g Hrášek mražený
- 400 g Chřest sterilovaný
- 70 g Šunka dušená
- 125 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 23 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 254.1 mg
- Draslík 544 mg
- Vláknina 9937 mg
- Vitamín A 9937 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
-
2
Oloupanou cibuli a česnek nasekáme a osmahneme na oleji. Přidáme bobkový list, papriku, rajčata, na kostičky nakrájenou klobásu a šunku. Osolíme, opepříme, přilijeme 125 ml vody a podusíme 5 minut. Bobkový list vyjmeme a zeleninovou směs vložíme do zapékací mísy.
-
3
Na zeleninu rozprostřeme hrášek a chřest, na ně vyklepneme vejce a mísu zakryjeme alobalem.
-
4
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.