Zeleninové kuře s avokádem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 100 g Jogurt bílý
- 250 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 400 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 ks Avokádo
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 15 g
- Sodík 640 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 67.3 mg
- Draslík 718.2 mg
- Vláknina 13992.2 mg
- Vitamín A 13992.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej, maso opečeme dozlatova a přimícháme oloupanou, na kostičky nakrájenou cibuli. Vše krátce podusíme, vmícháme zeleninu a opékáme asi 2 minuty, až se rozmrazí. Podlijeme vývarem a přidáme rajčatový protlak a omytou feferonku. Osolíme a opepříme. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni 5-7 minut.
-
3
Avokádo rozpůlíme, oloupeme a rozmělníme s citronovou šťávou. Přimícháme jogurt, osolíme a opepříme. Upravíme na talíře spolu s kuřecím masem, ze kterého jsme vyjmuli feferonku.
-
4
Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.