Zelenina s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 235 g
- Sodík 930 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 108.8 mg
- Draslík 909.7 mg
- Vláknina 12142.3 mg
- Vitamín A 12142.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na hranolky. Osolíme a opepříme citronovým pepřem.
-
2
Ve velké pánvi ohřejeme 300 ml vývaru, maso v něm podusíme asi 7 minut a vyjmeme je.
-
3
Oloupanou mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Omytou kapustu a cukety nakrájíme na nudličky, oloupaný česnek nasekáme.
-
4
Mrkev, kapustu a česnek vložíme do pánve, zalijeme zbylým vývarem a podusíme za občasného zamíchání asi 4 minuty. Přidáme hrášek, citronovou šťávu a cukety a dusíme ještě 2 minuty. Podle chuti osolíme a opepříme.