Pečené krevety na avokádu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Šalotka
  • 2 ks Limetka
  • 2 ks Avokádo
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 0.25 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Salát římský
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2340 kcal
  • Sacharidy 111 g
  • Tuky 78 g
  • Sodík 2461 mg
  • Bílkoviny 694 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 3150 mg
  • Draslík 769.6 mg
  • Vláknina 17093.2 mg
  • Vitamín A 17093.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou šalotku nadrobno nakrájíme a promícháme s limetkovou šťávou a sladkokyselou chilli omáčkou.

  • 2

    Avokáda rozpůlíme, vypeckujeme, oloupeme a nakrájíme na plátky. V míse je pokapeme připravenou marinádou, přikryjeme fólií a necháme 30 minut v chladničce rozležet.

  • 3

    Krevety očistíme, omyjeme a osušíme. V pánvi na rozehřátém oleji je opékáme spolu s oloupaným, na kostičky nakrájeným česnekem za stálého obracení 3-5 minut. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Salát omyjeme a listy upravíme na talíře s plátky avokáda. Obložíme krevetami a podáváme s bagetou.

Komentáře k receptu