Ovesné řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 75 g Cukr krupice
  • 280 g Jogurt bílý
  • 200 g Žervé
  • 125 g Ovesné vločky
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Nektarinka
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 708 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 284.4 mg
  • Draslík 376 mg
  • Vláknina 6535 mg
  • Vitamín A 6535 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Postupně zašleháme vejce, přidáme 100 g ovesných vloček a 250 g jogurtu.

  • 2

    Z těsta upečeme v máslem vymazaném vaflovači 6 oplatek.

  • 3

    Žervé, zbylý jogurt a med umícháme a přidáme omyté, na kostičky nakrájené nektarinky a zbylé ovesné vločky.

  • 4

    Upečené oplatky rozlámeme na srdíčka a vždy dvě spojíme připravenou náplní. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu