Kuře dušené v červeném víně
Suroviny
- 100 g Šalotka
- 80 g Slanina vepřová
- 250 g Žampiony čerstvé
- 500 ml Víno červené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Kuře
- 2 ks Tymián čerstvý
- 2 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Martell cognac
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1326 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 90 g
- Sodík 671 mg
- Bílkoviny 86 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 356.4 mg
- Draslík 1440.4 mg
- Vláknina 8452.8 mg
- Vitamín A 8452.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájenou na nudličky a očištěnou šalotku osmahneme na másle a vyjmeme. Ve výpeku opečeme kuřecí porce a pokapeme je koňakem. Poprášíme moukou, přilijeme víno a maso obrátíme. Přidáme lístky tymiánu, bobkový list a pod poklicí dusíme asi 35 minut.
-
2
Očištěné žampiony opečeme na másle. Kuřecí čtvrtky vyjmeme a vypečenou šťávu přilijeme k žampionům. Přidáme slaninu se šalotkou, necháme přejít varem a ochutíme.
-
3
Kuře podáváme v omáčce.