Kuře dušené v červeném víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Šalotka
  • 80 g Slanina vepřová
  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 500 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kuře
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Martell cognac
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1326 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 90 g
  • Sodík 671 mg
  • Bílkoviny 86 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 356.4 mg
  • Draslík 1440.4 mg
  • Vláknina 8452.8 mg
  • Vitamín A 8452.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté kuře rozčtvrtíme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájenou na nudličky a očištěnou šalotku osmahneme na másle a vyjmeme. Ve výpeku opečeme kuřecí porce a pokapeme je koňakem. Poprášíme moukou, přilijeme víno a maso obrátíme. Přidáme lístky tymiánu, bobkový list a pod poklicí dusíme asi 35 minut.

  • 2

    Očištěné žampiony opečeme na másle. Kuřecí čtvrtky vyjmeme a vypečenou šťávu přilijeme k žampionům. Přidáme slaninu se šalotkou, necháme přejít varem a ochutíme.

  • 3

    Kuře podáváme v omáčce.

Komentáře k receptu