Pan dulce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 75 g Cukr krupice
  • 115 g Cukr krupice
  • 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 ml Mléko plnotučné
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 29 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 129.6 mg
  • Draslík 35.7 mg
  • Vláknina 3413.4 mg
  • Vitamín A 3413.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 77.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.

  • 2

    Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.

  • 3

    Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.

  • 4

    Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.

  • 5

    Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.

Komentáře k receptu