Pan dulce
Suroviny
- 75 g Cukr krupice
- 115 g Cukr krupice
- 450 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 115 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 120 ml Mléko plnotučné
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 15 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 129.6 mg
- Draslík 35.7 mg
- Vláknina 3413.4 mg
- Vitamín A 3413.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 77.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vlažné mléko smícháme se sušeným droždím a necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme mouku, cukr, změklé máslo, prošlehaná vejce a zpracujeme na lepkavé těsto.
-
2
Přendáme na pomoučněný vál a rukama zpracujeme, až je těsto zcela pokryto tenkou vrstvou mouky. Zakryjeme fólii a necháme 20 minut odpočinout.
-
3
Mezitím si připravíme sypání. Máslo a cukr utřeme do pěny, vmícháme žloutek, skořici a mouku. Směs musí být trochu drobivá.
-
4
Těsto rozdělíme na 12 stejných kousků a vytvarujeme bochánky. Přendáme na vymazaný plech, dál od sebe. Posypeme sypáním, které lehce přitlačíme na bochánky.
-
5
Necháme 30 minut kynout na teplém místě. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut. Před podáváním necháme trochu vystydnout.