Tříkrálový chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 17 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 203 mg
- Draslík 84.2 mg
- Vláknina 3603.6 mg
- Vitamín A 3603.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vlažné vody a droždí umícháme kvásek, necháme na teplém místě vzejít. Do mísy dáme cukr, sůl, 150 g mouky, dvě vejce a čtyři žloutky. Přidáme 115 g másla, kvásek a vše dobře promícháme.
-
2
Kandované ovoce a kůru dáme do jiné mísy, přidáme zbytek mouky a zatřeseme mísou, aby se ovoce obalilo. Přidáme ke směsi a vypracujeme nelepivé těsto.
-
3
Z těsta vytvoříme kouli, vařečkou uděláme uprostřed díru a zvětšíme ji. Kruh z těsta dáme na vymazaný plech a lehce přikryjeme naolejovanou fólií. Necháme asi 2 hodiny na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.
-
4
Troubu vyhřejeme na 180 °C, těsto potřeme rozpuštěným máslem a pečeme asi 30 minut. Moučkový cukr a smetanu smícháme v míse. Vychladlý moučník přelijeme touto směsí a ozdobíme kandovaným ovocem. Pocukrujeme moučkovým cukrem.