Koláč garbanzo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 225 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Pomeranče
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 balení Hrách loupaný
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 167.6 mg
  • Draslík 148 mg
  • Vláknina 2016.7 mg
  • Vitamín A 2016.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 konzervy žlutého hrachu vysypeme do cedníku a necháme okapat, potom hrách promneme v rukách, aby se odstranily slupky. Vložíme do mixéru a zpracujeme dohladka. Přendáme do mísy a vmícháme vejce, cukr, prášek do pečiva, skořici, nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu. Formu na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet, vymažeme máslem a vysypeme moukou.

  • 2

    Vlijeme směs, urovnáme povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 90 minut. Hotový koláč vyjmeme z trouby a necháme 10 minut stát ve formě. Poté vyjmeme na mřížku a posypeme skořicovým cukrem.

  • 3

    Před podáváním necháme úplně vychladnout. Můžeme podávat s čerstvými plátky ananasu.

  • 4

Komentáře k receptu