Broskvová marmeláda s pomeranči
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 0 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 300.4 mg
- Vláknina 5520 mg
- Vitamín A 5520 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme, oloupeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Dužinu nakrájíme na kousky a vložíme do hrnce.
-
2
Omytou meduňku (10 lístků) nasekáme. Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme a z obou plodů vymačkáme šťávu. Vše přidáme do hrnce s broskvemi a promícháme.
-
3
Vsypeme želírovací cukr a vše za stálého míchání vaříme 3 minuty. Marmeládu ihned plníme do vyvařených sklenic. Dobře uzavřeme a na 5 minut obrátíme dnem vzhůru.