Marmeláda z trojího ovoce s vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 783 kcal
- Sacharidy 193 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 193 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 489.5 mg
- Vláknina 10800 mg
- Vitamín A 10800 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Broskve spaříme a oloupeme, meruňky opláchneme a osušíme. Plody rozpůlíme a vypeckujeme. Mango oloupeme.
-
2
Dužinu poloviny plodů nakrájíme na malé kousky a druhou polovinu rozmačkáme vidličkou. Kousky ovoce i pyré vložíme do hrnce a vmícháme citronovou šťávu a víno.
-
3
Do směsi zamícháme želírovací cukr a za stálého míchání prudce vaříme 4 minuty. Marmeládu ihned plníme do vyvařených, nahřátých sklenic. Dobře uzavřeme a na 5 minut otočíme dnem vzhůru.