Penne s pórkem a krůtím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 22 g
- Sodík 510 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 88 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 877.2 mg
- Vláknina 7800.8 mg
- Vitamín A 7800.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.5 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Omytý pórek nakrájíme na kroužky, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku nasekáme.
-
2
Na pánvi na 2 lžících másla zrpudka opečeme maso. Osolíme je, opepříme a vyjmeme z pánve. Do výpeku přidáme 1 lžíci másla a pórek a dusíme asi 6 minut. Osolíme a vyjmeme z pánve. Na zbylém tuku podusíme šalotku, přidáme rajčata a dusíme 3 minuty. Přidáme 2 lžíce másla, maso, pórek a penne. Vše zamícháme a jen prohřejeme.
-
3
Pokrm upravíme na talíře a ozdobíme snítkou petrželky.