Celerovo-hrušková polévka s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 900 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Hrušky
  • 8 ks Párky jemné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 0.5 šálek Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 675 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 446.7 mg
  • Vláknina 9293.9 mg
  • Vitamín A 9293.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, drobně pokrájíme. Hrušky zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a máslo, vmícháme cibuli, celer a hrušky, přilijeme citronovou šťávu a dusíme 10 minut přikryté za občasného zatřesení hrnce. Poté přilijeme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut, až bude vše měkké.

  • 2

    Mezitím rozpálíme gril, osmahneme na něm párečky ze všech stran dozlatova. Osušíme a uchováme horké.

  • 3

    Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme zbylý vývar a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, vlijeme zpět do hrnce a přivedeme opět k varu.

  • 4

    Párečky nakrájíme na kousky a spolu s nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Již nevaříme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, poprášíme paprikou a podáváme.

Komentáře k receptu