Celerovo-hrušková polévka s párkem
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 900 ml Vývar drůbeží
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer bulvový
- 2 ks Hrušky
- 8 ks Párky jemné
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 0.5 šálek Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 37 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 446.7 mg
- Vláknina 9293.9 mg
- Vitamín A 9293.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme, drobně pokrájíme. Hrušky zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a máslo, vmícháme cibuli, celer a hrušky, přilijeme citronovou šťávu a dusíme 10 minut přikryté za občasného zatřesení hrnce. Poté přilijeme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut, až bude vše měkké.
-
2
Mezitím rozpálíme gril, osmahneme na něm párečky ze všech stran dozlatova. Osušíme a uchováme horké.
-
3
Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme zbylý vývar a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, vlijeme zpět do hrnce a přivedeme opět k varu.
-
4
Párečky nakrájíme na kousky a spolu s nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Již nevaříme.
-
5
Rozdělíme na talíře, poprášíme paprikou a podáváme.