Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky
Suroviny
- 350 g Kuřecí prsa
- 60 g Tuk rostlinný
- 100 g Hrášek mražený
- 120 g Mouka pšeničná hrubá
- 500 ml Vývar drůbeží
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
- 1 polévková lžíce Křen
- 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2045 kcal
- Sacharidy 142 g
- Tuky 753 g
- Sodík 2434 mg
- Bílkoviny 102 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 224 mg
- Draslík 1818.5 mg
- Vláknina 38497.2 mg
- Vitamín A 38497.2 mg
- Vitamín B6 2.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 8.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Z kuřete odstraníme kůži a nakrájíme na kousky.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm cibuli, celer a mrkev. Přidáme maso a smažíme za občasného míchání 4 minuty.
-
3
Mezitím si připravíme knedlíčky. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme tuk, nasekanou pažitku, nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a dle potřeby přilijeme studenou vodu tak, aby těsto bylo suché a tuhé. Z těsta vytvarujeme 16 knedlíčků.
-
4
Do hrnce přilijeme vývar, přidáme hrášek a přivedeme k varu. Knedlíčky vhodíme do vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a pozvolna vaříme 12 minut.
-
5
Ihned podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.