Vydatná kuřecí polévka s křenovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 350 g Kuřecí prsa
  • 60 g Tuk rostlinný
  • 100 g Hrášek mražený
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 0.02 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2045 kcal
  • Sacharidy 142 g
  • Tuky 753 g
  • Sodík 2434 mg
  • Bílkoviny 102 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 224 mg
  • Draslík 1818.5 mg
  • Vláknina 38497.2 mg
  • Vitamín A 38497.2 mg
  • Vitamín B6 2.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53 mg
  • Vitamín E 8.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme a nakrájíme najemno. Z kuřete odstraníme kůži a nakrájíme na kousky.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej, osmažíme na něm cibuli, celer a mrkev. Přidáme maso a smažíme za občasného míchání 4 minuty.

  • 3

    Mezitím si připravíme knedlíčky. V míse smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme tuk, nasekanou pažitku, nastrouhaný křen, osolíme, opepříme a dle potřeby přilijeme studenou vodu tak, aby těsto bylo suché a tuhé. Z těsta vytvarujeme 16 knedlíčků.

  • 4

    Do hrnce přilijeme vývar, přidáme hrášek a přivedeme k varu. Knedlíčky vhodíme do vývaru, osolíme, opepříme, zakryjeme a pozvolna vaříme 12 minut.

  • 5

    Ihned podáváme ozdobené nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu