Kari polévka s červenou čočkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 36 g
- Sodík 579 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 166.1 mg
- Draslík 1049.3 mg
- Vláknina 15489.5 mg
- Vitamín A 15489.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jednu oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, druhou na kostičky. Ve 2 l vody povaříme polovinu zázvoru s kolečky cibule, celým pepřem, 2 lžičkami soli a omytými stehýnky.
-
2
Zbylý zázvor nakrájíme na plátky, omyté pórky nakrájíme na kolečka.
-
3
Ze stehýnek odstraníme kůži a maso nakrájíme na kousky. Vývar propasírujeme sítem.
-
4
Pórek, kostičky cibule a zázvor opékáme asi 5 minut na másle, posypeme kari kořením, přilijeme vývar a kokosové mléko. Přidáme červenou čočku a povaříme 10 minut.
-
5
Vložíme maso a polévku podle chuti okořeníme a přisolíme.