Makarony s fetou a parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 500 g Špagety, Makarony
  • 700 g Maso mleté - mix
  • 100 g Sýr Feta
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 5 l Voda pitná
  • 1 šálek Víno bílé
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • 1 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1648 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 101 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 397.9 mg
  • Draslík 857.8 mg
  • Vláknina 14008.9 mg
  • Vitamín A 14008.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 59.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a ještě horké promícháme se 100 g másla. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozdrobenou fetu, skořici a špetku muškátu.

  • 2

    Oloupanou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 50 g másla. Přidáme mleté maso, osmahneme a zalijeme vínem. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, okořeníme nasekanou mátou a zalijeme 125 ml vody. Dusíme asi 20 minut.

  • 3

    Do vymazané zapékací mísy klademe po vrstvách maso, makarony a nastrouhaný sýr. Solamyl rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko uvedeme do varu a přidáme rozmíchaný solamyl, 3 rozšlehaná vejce a sůl. Směs nalijeme na pokrm a zapékáme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu