Makarony s fetou a parmezánem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 60 g Sýr Parmezán
- 500 g Špagety, Makarony
- 700 g Maso mleté - mix
- 100 g Sýr Feta
- 500 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Skořice mletá
- 5 l Voda pitná
- 1 šálek Víno bílé
- 3 polévková lžíce Solamyl
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1648 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 101 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 57 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 397.9 mg
- Draslík 857.8 mg
- Vláknina 14008.9 mg
- Vitamín A 14008.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 59.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme v osolené vodě, slijeme a ještě horké promícháme se 100 g másla. Vmícháme 2 rozšlehaná vejce, rozdrobenou fetu, skořici a špetku muškátu.
-
2
Oloupanou cibuli a jarní cibulku nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 50 g másla. Přidáme mleté maso, osmahneme a zalijeme vínem. Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostky a přidáme k masu. Osolíme, opepříme, okořeníme nasekanou mátou a zalijeme 125 ml vody. Dusíme asi 20 minut.
-
3
Do vymazané zapékací mísy klademe po vrstvách maso, makarony a nastrouhaný sýr. Solamyl rozmícháme v troše mléka, zbylé mléko uvedeme do varu a přidáme rozmíchaný solamyl, 3 rozšlehaná vejce a sůl. Směs nalijeme na pokrm a zapékáme asi 1 hodinu v mírně vyhřáté troubě.