Masové kuličky s krémovou omáčkou
Suroviny
- 200 g Vepřové maso pečené
- 150 g Zakysaná smetana
- 2 krajíc Chléb toastový
- 2 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Brambory vařené ve slupce
- 2 ks Pórek
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 27 g
- Sodík 297 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 213.1 mg
- Draslík 543.4 mg
- Vláknina 7189.8 mg
- Vitamín A 7189.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Toastový chléb namočíme trochou vody a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vařené (nebo pečené), umleté maso, bílek a nasekanou pažitku. Vše dobře promícháme a ze směsi tvarujeme mokrýma rukama malé kuličky. Vaříme je v osolené vodě 5 minut.
-
2
Okurku a vařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, omytý pórek nakrájíme na kolečka.
-
3
Z natvrdo uvařených vajec (2ks) vyjmeme žloutky a bílky nakrájíme na kostičky. Přidáme hořčici, pepř, 3 lžíce smetany a spolu se žloutky utřeme. Zbylou smetanu svaříme s pivem a přidáme vaječnou směs. Za stálého míchání krátce povaříme.
-
4
Připravenou zeleninu přelijeme omáčkou a přidáme masové kuličky. Pokrm můžeme ozdobit snítkou kopru a podáváme.