Hovězí medailonky s paprikou
Suroviny
- 750 g Brambory
- 100 g Slanina vepřová
- 500 g Hovězí maso mleté
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Máslo čerstvé
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 25 g
- Sodík 740 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 164.9 mg
- Draslík 1383.4 mg
- Vláknina 11594.8 mg
- Vitamín A 11594.8 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 59.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 20 minut.
-
2
Žemli namočíme do mléka a vymačkáme. Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi. Očištěné papriky nadrobno nakrájíme a vše smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, směs okořeníme a dobře promícháme.
-
3
Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 medailonků a na pánvi, na rozpáleném oleji, je po obou stranách asi 5 minut opékáme.
-
4
Brambory rozmačkáme, přidáme protlak, máslo, přilijeme horké mléko a našleháme kaši. Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme porce kaše přímo na talíře. Přidáme medailonky a přelijeme vypečenou šťávou.
-
5
Ihned podáváme.