Hovězí medailonky s paprikou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.02 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 740 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 164.9 mg
  • Draslík 1383.4 mg
  • Vláknina 11594.8 mg
  • Vitamín A 11594.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a vaříme v osolené vodě 20 minut.

  • 2

    Žemli namočíme do mléka a vymačkáme. Slaninu a oloupanou cibuli jemně nakrájíme a krátce osmahneme na pánvi. Očištěné papriky nadrobno nakrájíme a vše smícháme s mletým masem. Přidáme vejce, směs okořeníme a dobře promícháme.

  • 3

    Z masové hmoty vytvarujeme navlhčenýma rukama 8 medailonků a na pánvi, na rozpáleném oleji, je po obou stranách asi 5 minut opékáme.

  • 4

    Brambory rozmačkáme, přidáme protlak, máslo, přilijeme horké mléko a našleháme kaši. Pomocí cukrářského sáčku tvarujeme porce kaše přímo na talíře. Přidáme medailonky a přelijeme vypečenou šťávou.

  • 5

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu