Platýz s okurkou
Suroviny
- 200 g Anglická slanina
- 300 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Nové koření mleté
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 4 ks Šalotka
- 1 ks Okurka salátová
- 4 ks Platýz - filety
- 1 hrst Máta
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 0.11 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 30 g
- Sodík 700 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 144.2 mg
- Draslík 1763.6 mg
- Vláknina 1895.5 mg
- Vitamín A 1895.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme, vykucháme, omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme uvnitř i vně. Pokrájenou slaninu vyškvaříme na pánvi, přidáme tuk, ryby a osmažíme po obou stranách po 6 minutách.
-
2
Jogurt smícháme se smetanou, přidáme očištěnou a na kostičky nakrájenou šalotku. Poté přidáme očištěné, nastrouhané okurky. Osolíme, opepříme, přidáme kmín, nové koření a koriandr.
-
3
Hotové ryby servírujeme na talíři, každou ozdobíme kostičkami slaniny a obložíme mátou.
-
4
Jogurtovou směs podáváme zvlášť v miskách.