Krabí burger

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 650 g Krabí maso mražené
  • 250 g Jogurt bílý
  • 2 kávová lžička Pepř citronový
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 ks Paprika žlutá
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 0.25 šálek Kopr čerstvý
  • 0.4 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
  • 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 357 g
  • Sodík 1454 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 317.4 mg
  • Draslík 688.3 mg
  • Vláknina 16336.9 mg
  • Vitamín A 16336.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 131 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krabí maso rozmrazíme, nahrubo rozsekáme.

  • 2

    Papriku očistíme, zbavíme zrníček, mrkev s celerem a cibulí oloupeme, vše nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Maso, zeleninu a jedno vejce prohněteme, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a citronový pepř. Vše řádně promícháme, vytvoříme karbanátky. Vložíme na pánev s rozpáleným tukem, karbanátky osmažíme z každé strany 5 minut. V době smažení smícháme smetanu s jogurtem.

  • 4

    Kopr opláchneme, osušíme, nasekáme a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme. Zbylá vejce rozklepneme do vroucí octové vody a 4 minuty pošírujeme.

  • 5

    Hotové karbanátky rozložíme na talíře, na každý položíme pošírované vejce, ozdobíme smetanovou zálivkou a podáváme.

Komentáře k receptu