Krabí burger
Suroviny
- 650 g Krabí maso mražené
- 250 g Jogurt bílý
- 2 kávová lžička Pepř citronový
- 4 ks Cibule
- 2 ks Paprika červená
- 2 ks Paprika žlutá
- 4 ks Celer řapíkatý
- 5 ks Vejce slepičí
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Nové koření mleté
- 0.25 šálek Kopr čerstvý
- 0.4 polévková lžíce Tuk Hera jedlý
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Ocet jablečný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 357 g
- Sodík 1454 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 317.4 mg
- Draslík 688.3 mg
- Vláknina 16336.9 mg
- Vitamín A 16336.9 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 131 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krabí maso rozmrazíme, nahrubo rozsekáme.
-
2
Papriku očistíme, zbavíme zrníček, mrkev s celerem a cibulí oloupeme, vše nakrájíme na kostičky.
-
3
Maso, zeleninu a jedno vejce prohněteme, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a citronový pepř. Vše řádně promícháme, vytvoříme karbanátky. Vložíme na pánev s rozpáleným tukem, karbanátky osmažíme z každé strany 5 minut. V době smažení smícháme smetanu s jogurtem.
-
4
Kopr opláchneme, osušíme, nasekáme a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme. Zbylá vejce rozklepneme do vroucí octové vody a 4 minuty pošírujeme.
-
5
Hotové karbanátky rozložíme na talíře, na každý položíme pošírované vejce, ozdobíme smetanovou zálivkou a podáváme.