Karamelový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 11 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 262 mg
- Draslík 78.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1034.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do pánve nasypeme cukr, pomalu jej zahříváme bez míchání, až se rozpustí. Misky nebo formičky ponoříme do horké vody, vyndáme a rychle osušíme. Rozpuštěný cukr zlatavé barvy vlijeme do misek, otáčíme jimi, až se jejich vnitřky potáhnou, poté odložíme stranou.
-
2
Do hrnce vlijeme mléko, přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Přelijeme do nádoby, necháme vychladnout.
-
3
V míse ušleháme vejce, vanilkovou tresť a postupně zašleháváme cukr. Z mléka vyndáme vanilkový lusk, postupně ho zašleháme k vejcům.
-
4
Vaječnou směs přecedíme do misek, postavíme je na pečicí plech. Do plechu nalijeme vroucí vodu (do poloviční výše misek), plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pudink vaříme asi 40 minut, hotový je když do něj zaboříme nůž a po vytažní bude čistý.
-
5
Misky vyndáme z vody, necháme vychladnout, poté je uložíme na několik hodin do lednice.
-
6
Před podáváním objedeme kraje misek nožem s kulatou čepelí, na misku položíme dezertní talířek dnem vzhůru, misku s talířem společně obrátíme. Tak pudink vyklopíme, trocha karamelu se vylije na talířek. Podáváme s čerstvým ovocem.