Karamelový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Cukr krupice
  • 175 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 78.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1034.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve nasypeme cukr, pomalu jej zahříváme bez míchání, až se rozpustí. Misky nebo formičky ponoříme do horké vody, vyndáme a rychle osušíme. Rozpuštěný cukr zlatavé barvy vlijeme do misek, otáčíme jimi, až se jejich vnitřky potáhnou, poté odložíme stranou.

  • 2

    Do hrnce vlijeme mléko, přidáme vanilkový lusk a přivedeme těsně pod bod varu. Přelijeme do nádoby, necháme vychladnout.

  • 3

    V míse ušleháme vejce, vanilkovou tresť a postupně zašleháváme cukr. Z mléka vyndáme vanilkový lusk, postupně ho zašleháme k vejcům.

  • 4

    Vaječnou směs přecedíme do misek, postavíme je na pečicí plech. Do plechu nalijeme vroucí vodu (do poloviční výše misek), plech vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Pudink vaříme asi 40 minut, hotový je když do něj zaboříme nůž a po vytažní bude čistý.

  • 5

    Misky vyndáme z vody, necháme vychladnout, poté je uložíme na několik hodin do lednice.

  • 6

    Před podáváním objedeme kraje misek nožem s kulatou čepelí, na misku položíme dezertní talířek dnem vzhůru, misku s talířem společně obrátíme. Tak pudink vyklopíme, trocha karamelu se vylije na talířek. Podáváme s čerstvým ovocem.

Komentáře k receptu