Pestrá těstovinová hnízda
Suroviny
- 300 g Špagety, Makarony
- 300 g Fazolky mražené
- 100 g Sýr Gouda 45%
- 125 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 2 kávová lžička Sůl
- 4 ks Rajčata
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 18 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 45.1 mg
- Draslík 569.8 mg
- Vláknina 11253.5 mg
- Vitamín A 11253.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špagety uvaříme v osolené vodě do měkka, slijeme, necháme okapat.
-
2
Oloupanou mrkev pokrájíme na plátky, krátce povaříme v menším množství vody. Očištěné fazolové lusky povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Všechnu zeleninu krátce podusíme na horkém oleji, zalijeme 50 ml vývaru a necháme svařit.
-
3
Rozpustíme máslo, přidáme smetanu, nastrouhaný sýr a zbylý vývar. Za stálého míchání vaříme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme špetkou muškátu.
-
4
Špagety promícháme s omáčkou, upravíme jako hnízda na talíře a navrch urovnáme zeleninu.