Sledi na šalvěji
Suroviny
- 600 g Sleď čerstvý
- 200 g Mandle
- 100 ml Vývar rybí
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Víno portské
- 0.5 šálek Šalvěj čerstvá
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 3 polévková lžíce Želatina
- 6 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 47 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 338.8 mg
- Draslík 889.7 mg
- Vláknina 39166.2 mg
- Vitamín A 39166.2 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.2 mg
- Vitamín E 15.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté sledě osušíme, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. V misce rozšleháme vejce, sledě v nich obalíme, poté v nastrouhaných mandlích a mírně přitlačíme. Vkládáme do rozpáleného fritovacího hrnce, opečeme.
-
2
Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Šalvěj opereme, osušíme, lístečky otrháme.
-
3
Na pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme cibuli, vmícháme šalvěj a angreštovou želatinu. Vše zalijeme vývarem a portským vínem, přilijeme citronovou šťávu, 5 minut podusíme. Na závěr vmícháme smetanu, necháme prohřát, ale již nevaříme.
-
4
Ryby rozložíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.