Sardinky na fenyklu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 29 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 806.6 mg
- Vláknina 12138.8 mg
- Vitamín A 12138.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný fenykl opláchneme, nakrájíme na plátky, nať nasekáme. Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka. Sardinky opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
-
2
Do zapékací mísy vlijeme trochu oleje, na dno vyskládáme polovinu zeleniny, sardinky na ni rozložíme, zakryjeme zbylou zeleninou, zakapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a vývar. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme na střední liště 15 minut.