Sardinky na fenyklu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 ml Víno bílé
  • 125 ml Vývar rybí
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Fenykl čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Sardinka obecná
  • 0.8 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 806.6 mg
  • Vláknina 12138.8 mg
  • Vitamín A 12138.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný fenykl opláchneme, nakrájíme na plátky, nať nasekáme. Česnek oloupeme, prolisujeme, cibuli oloupeme, rozkrájíme na kolečka. Sardinky opláchneme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do zapékací mísy vlijeme trochu oleje, na dno vyskládáme polovinu zeleniny, sardinky na ni rozložíme, zakryjeme zbylou zeleninou, zakapeme zbylým olejem, osolíme, opepříme, přilijeme bílé víno a vývar. Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme na střední liště 15 minut.

Komentáře k receptu