Lilkové jednohubky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Lilek
  • 6 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.56 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 7.5 mg
  • Draslík 1343.6 mg
  • Vláknina 16765.4 mg
  • Vitamín A 16765.4 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté lilky podélně nakrájíme na plátky přibližně centimetr silné plátky. Osolíme, necháme 15 minut stát. Potom plátky omyjeme pod tekoucí vodou.

  • 2

    Oloupaný česnek a očištěné žampiony nasekáme, osmahneme na 2 lžících olivového oleje, přidáme nasekané bylinky a opepříme.

  • 3

    Plátky lilků potřeme olejem a opékáme na oleji přibližně 8 minut po obou stranách. Opečené plátky obložíme Nivou a žampiony, svineme a sepneme párátky.

Komentáře k receptu