Marcipánové pletýnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 20 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 55.2 mg
- Draslík 78.2 mg
- Vláknina 2516 mg
- Vitamín A 2516 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z listového těsta vyválíme dva pláty o rozměrech cca 50 x 25 cm. Každý plát podélně rozpůlíme, na vzniklých 4 plátech naznačíme nožem vždy 3 stejně velká podlouhlá pole.
-
2
Marcipán nakrájíme na kousky, utřeme s marmeládou do krému, vmícháme omyté rozinky. Náplň naneseme na prostřední pole, postranní pole hřebínkovitě nakrojíme ve dvoucentimetrových odstupech. Vzniklé pásy střídavě zleva a zprava přeložíme přes náplň. Pletýnky nakrájíme na kousky 10 cm dlouhé, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je žloutkem rozšlehaným s mlékem.
-
3
Pletýnky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Ještě horké potřeme meruňkovou marmeládou a pocukrujeme.