Dvoubarevný koláč s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 10 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 107.9 mg
- Draslík 111.7 mg
- Vláknina 6701.8 mg
- Vitamín A 6701.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme vejce, cukr, máslo a sůl, rychle vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a uložíme na 30 minut do chladničky.
-
2
Koláčovou formu vymastíme máslem, z těsta vyválíme kulatý plát, formu jím vyložíme. Z těsta vytvoříme okraje koláče, korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
3
Žloutky se 150 g cukru ušleháme do pěny, po lžičkách přidáme mascarpone. Krém rozprostřeme na upečený koláč, chladíme alespoň 2 hodiny.
-
4
Koláč poklademe omytým a očištěným ovocem, ihned podáváme.