Nudle s Rukolou
Suroviny
- 400 g Nudle široké
- 300 g Rukola
- 1000 g Rajčata
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 2 polévková lžíce Sýr Ricotta
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 0.27 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 5 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 95 g
- Cholesterol 11.2 mg
- Draslík 936.8 mg
- Vláknina 9355 mg
- Vitamín A 9355 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.6 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vaříme v osolené vodě asi 8 minut, přibližně minutu před dovařením přidáme omytou Rukolu. Nudle scedíme, necháme okapat.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme zrnek, dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli jemně posekáme a necháme zesklovatět na rozehřátém olivovém oleji, přidáme rajčata, dusíme asi 5 minut. Vmícháme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, ochutíme octem a cukrem.
-
3
Nudle upravíme na talíře a přelijeme rajčatovou omáčkou.
-
4
Pokrm ozdobíme rozmačkaným sýrem a hoblinkami Parmezánu.