Mořský okoun na sladko-kyselo
Suroviny
- 150 g Kompot ananasový
- 150 g Kompot mandarinkový
- 250 ml Vývar rybí
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 kg Okoun - filety
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 0.8 polévková lžíce Olej sezamový
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 265 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 242.7 mg
- Vláknina 2860.3 mg
- Vitamín A 2860.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnuté filety osušíme, zakapeme citronovu šťávou, vložíme na rozpálený olej a smažíme po obou stranách 4 minuty. Filety osolíme a opepříme, poté vyjmeme, uchováme v teple.
-
2
Cibulky očistíme, oloupeme, pokrájíme na kolečka a vložíme na olej po filetech. Cibulku restujeme 3 minuty, přidáme nastrouhaný zázvor.
-
3
Všechno ovoce necháme okapat (ananasovou šťávu uchováme), vložíme k cibulce, osolíme, opepříme, zalijeme ananasovou šťávou a vývarem. Vmícháme rajský protlak, dle potřeby dochutíme, přidáme chilli omáčku a vše ještě povaříme 6 minut.
-
4
Rybu rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a servírujeme.