Čajoty s kukuřicí a chilli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 175 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 9 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 27.8 mg
- Draslík 815.9 mg
- Vláknina 7871.7 mg
- Vitamín A 7871.7 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé chilli papričky jalapeňo opečeme nasucho v pánvi, až slupky zčernají, vložíme do igelitového sáčku, necháme 20 minut zapařit.
-
2
Čajoty oloupeme, překrojíme napůl a vyjmeme semena, dužinu nakrájíme na kostky 1 cm velké.
-
3
V pánvi zahřejeme olej, přidáme jemně nakrájenou červenou cibuli, drcený česnek, čajoty a kukuřici. Smažíme 10 minut při mírné teplotě, občas promícháme.
-
4
Jalapeňos oloupeme, vyjmeme semena, nakrájíme na proužky. Přidáme do pánve, vmícháme sýr a opatrně mícháme, až se sýr roztaví, dle chuti osolíme.
-
5
Směs přendáme do servírovací mísy. Posypeme strouhaným Parmezánem a podáváme. Výborně se hodí jako příloha ke studeným pečeným masům.